Karnisrendszerek

Sínes Karnis

A sínes karnis az egyik leggyakrabban használt karnis típus.
Különböző profilok segítségével megoldhatóak az egyenes, íves és szögletes ablakok függönyözése is. A sín szerelhető oldalfalra, mennyezetre, egyenes és ferde síkokra. RAR színskála alapján egyedi színben is rendelhető, egyes profilok bástya és boltívben is hajlíthatóak.
Speciális profilok alkalmasak nagy súlyú, akár színházi függönyök mozgatására is.

Rúd Karnis

A rúdkarnis többféle anyagból készülhet, formáját, színét, kezelési módját tekintve nagyon változatos. Mindezek mellett a rúdkarnis divatos, fiatalos, és rendkívül dekoratív. Készülhetnek egy, vagy kétsínes verzióban is. Minden alkotóeleme látható, ezért fontos hogy esztétikus legyen. Itt elsősorban a karnis végei dominálnak.
A rúdkarnis alapanyaga lehet:
rozsdamentes acél
kovácsoltvas rúdkarnis
réz rúdkarnis
inox rúdkarnis
fa rúdkarnis
inox és fa kombiácója.

Motoros Karnis

A motoros karnis a kényelmet és a könnyedséget hozza lakásba. Egy gombnyomással vezérelhető a lakásban az árnyék és a fény, és előre beprogramozható, hogy az árnyékoló mikor és mennyire nyisson, zárjon. A motoros karnis minden esetben esztétikus, mivel a kábelek rejtve vannak és minimális a fényrés a mennyezeti konzol méretének köszönhetően. Kézzel történő mozgatás esetén a motor automatikusan elindul. Tetszőlegesen beállítható köztes pozíció választható. Bármilyen típusú függöny mozgatása megoldható motoros kivitelben.